Inchirieri auto sfaturi simple

Entuziasmul sosirii la destinatia de vacanta, peisajele incredibile dar si compania unor persoane dragi sunt doar cateva motive pentru care doar gandul la cateva ore petrecute in interiorul unui automobil este pentru multi dintre noi un motiv de bucurie. Insa, ca orice alt eveniment de care vrem sa ne bucuram, este important sa ne pregatim si organizam corespunzator in prealabil. Din acest motiv, in randurile de mai jos am expus cateva sfaturi simple la inchirierea unei masinii.

inchirieri auto sfaturi simple

Oferte online

Cele mai bune oferte, cu siguranta sunt in mediu online. Exista reduceri, oferte legate de serviciile rent a car, sa nu mai vorbim de comparatoarele de preturi, care dintr-o privire va permit sa intelegeti rapid ce trebuie sa faceti. Cel mai simplu sfat, prin urmare, este de a va informa ma bine, comparand preturile companiilor de inchiriere.

Siguranta la volan

Este important sa fii in siguranta pe parcursul unui drum lung. Astfel de calatorii pot deveni plictisitoare uneori, insa acesta nu este un motiv pentru a utiliza telefonul in timp ce conduci. Exista multe moduri in care poti sa ramai conectat cu persoanele dragi fara sa-ti fie distrasa atentia de la carosabil. Astfel, inainte de a porni la drum, poti cauta de exemplu aplicatii smartphone care sa-ti satisfaca nevoile in materie de comunicare in siguranta la volan.

Fotografiaza masina

Pentru a evita discutiile in faza de predare este indicat ca inainte sa semnati contractul de inchiriere sa fotografiati vehiculul din orice unghi. Tot ce aveti nevoie este un telefon inteligent care sa demonstreze – in caz de litigiu – stare autoturismului in momentul inchirierii.

Transmisie automata sau Transmisie manuala

Daca sunteti obisnuiti cu transmisia automata, ar fi mai bine sa evitati transmisia manuala, aceasta din urma necesita intotdeauna un minim de experienta. Dar daca deja stiti ca veti petrece mai multe ore in trafic este indicat sa inchiriati o masina automata; experienta de a conducere va fi cu siguranta mai relaxanta!

Citirea contractului de inchiriere

Inainte de semnarea contractului de inchiriere, cititi cu atentie conditiile si verificati ceea ce este inclus in pretul total. Asigurati-va despre politica de combustibil si a taxei de drum (rovinieta). Asigurati-va ca, inainte de a pleca cu masina, vi s-a adus la cunostinta despre procedurile de urmat in caz de accident sau daca aveti nevoie de asistenta rutiera. De asemenea, la nivelul asigurarilor, este bine sa fii sigur ce este „acoperit” de asigurarea inclusa in inchirierea vehiculului si ce nu. Raportati firmei de inchirieri masini toate problemele in timpul perioadei de inchiriere, inclusiv amenzi si penalitati. Cand predati masina, nu uitati sa lasati rezervor la nivel stabilit de combustibil gol, plin, sau la acelasi nivel la care ati inchiriat autoturismul.Dupa ce ati predat masina, verificati extrasul cardului de credit pentru a va asigura ca nu exista taxe suplimentare de la compania de inchirieri.

Articole relationate