Tot mai multe persoane care vin in Romania in vacanta sau in interes de munca folosesc serviciile de inchirieri masini pe termen scurt pentru a-si satisface nevoile de mobilitate. Cu toti ne dorim ca inchirierea sa decurga in siguranta. Din nefericire, defectiunile reprezinta si ele o parte din viata si chiar si o masina de inchiriere, bine intretinuta, se poate defecta in mod neasteptat. In acest articol, va vom oferi cateva sfaturi despre ceea ce ar trebui sa faceti daca inchiriati o masina si se intampla sa aveti probleme pe parcusul inchirierii.

 

ce trebuie sa faceti daca intampinati probleme cu masina inchiriata

Asigurarea

Este de la sine inteles ca, inainte de a inchiria o masina, trebui sa fiti informati cu privire la toate probleme care se pot intampla pe timpul inchirierii, dar, din pacate, multe persoane aleg sa astepte pana cand probleme apar. Inainte de a pleca de la sediul firmei cu masina inchiriata, Renteaza.com va sfatuieste sa cititi intodeauna contractul de inchiriere si sa va asigurati ce tip de polita de asigurare este inclusa in pret. Cea mai mare parte a companiilor ofera in pretul inchirierii asigurare RCA. Va trebui, probabil, sa faceti de asemena o asigurare pentru toate riscurile suplimentare CDW (Collision Damage Waiver). Va recomandam, in orice caz, sa o faceti, pentru ca veti fi responsabil in caz de deteriorare a autovehiculului pentru valoarea relativa a prejudiciului.

In caz de accident

In cazul unui accident rutier clientul are obligatia ca, in cel mai scurt timp posibil, sa anunte atat firma de inchirieri cat si politia si sa procure un Proces Verbal Constatator impreuna cu copiile actelor persoanele terte implicate in accident (Asigurare RCA, certificat de inmatriculare, carte de identitate, permis de coducere). In cazul in care clientul nu prezinta acest Proces Verbal, acesta isi asuma responsabilitatea pentru reparatiile integrale. Asigurarile sunt aplicabile numai in cazul in care clientul prezinta actele constatatoare eliberate de Politie.

In caz de furt

In caz in care autoturismul este furat, clientul se obliga sa preda cheile si documentele autoturismului, dovada furtului (proces verbal) intocmit de catre organele de politie abilitate si declaratia pe proprie raspundere cu privire la imprejurarile producerii evenimentului.

Defectiuni tehnice

Daca pe parcursul inchirieri masina are probleme tehnice, primul si cel mai important pas este sa instintati compania de inchirieri auto. In acest fel va asigurati ca nu pot da vina pentru defectiune, si ca ei ar putea, de asemenea, sa va oferi asistenta rutiera imediata, sau in unele cazuri, chiar masina la schimb.

Informatii suplimentare

O greseala pe care multe persoane o fac este sa plece cu masina inchiriata fara a pune intrebari suplimentare firmei de inchirieri. In unele cazuri, entuziasmul de a conduce o masina, depaseste responsabilitatea. Este important sa intrebati despre: asistenta rutiera in cazul unei defectiuni a masinii, intarzierea in predare autovehiculului, despre ce se intampla in cazul in care masina vine predata fara plinul facut, sau la nivelul la care ati inchiriat-o.

Articole relationate

Lux

Inchiriaza o masina de Lux Economiseste timp in cautarea unei oferte de inchirieri auto de lux. Sistemul nostru online e gratis 100% si ofera posibilitatea de a obtine cel mai bun pret de inchirieri auto lux clasa suv, break, berlina, 4x4 de la firmele rent a car din...

citește mai mult