Inchirierea unei masina implica o serie de factori de care trebuie sa tii cont pentru a evita surprizele neplacute. De aceea, in randurile de mai jos am expus cateva sfaturi despre ce trebuie sa stii inainte sa inchiriezi o masina:

ce trebuie sa stii inainte sa inchiriezi o masina

Rezerva din timp

Utilizarea internetul pentru a rezerva o masina din timp. Rezervarea prin intermediul website-ului este cea mai populara alegere, si de obicei cel mai indicat este sa rezervati o masina in avans, pentru a evita neplacerile din perioadele de flux. In plus, web-ul va permite sa va asigurati ca societatea aleasa de inchirieri (in special in sezonul de varf) nu practica suprarezervare, precum si posibilitate de a va informa mai bine cu privire la serviciile de inchiriere oferite de firma respectiva, pentru aceasta este indicat sa cititi cu atentie comentariile de la utilizatorii de internet. Rezerva din timp, cu cat mai, cu atat mai bine.

 

Costuri suplimentare

Aveti nevoie de un scaun sau de un navigator? Intrebati in prealabil despre costurile suplimentare pentru serviciile optionale care nu sunt incluse in pretul de inchiriere (Navigator, Scaun copil, Lanturi de iarna, etc.), despre taxele aditionale (primire / predare masina in aeroport, taxa de parcare, inchiriere masina in afara programului de lucru), sau diferitele tipuri de asigurari incluse in costul de inchiriere.

 

Verifica masina

La ridicarea autovehiculului, fa o inspectie impreuna cu agentul companiei de inchirieri. Verificati interiorul / exteriorul autovehiculului si daca aveti vreun prejudiciu, scrieti-l in contract. Apoi verificati instrumentele de la bord masinii: documentele, triunghiul, trusa sanitara, roata de rezerva, chei, cric. Fotografiaza vehiculul din orice unghi pentru a evita discutiile in faza de predare al autoturimsului. Mergi din timp la centrul de inchirieri pentru a putea sa verifici masina.

 

Verifica asigurarea

Verifica ce asigurare este inclusa in pretul inchirierii, in momentul rezervarii sau cand ajungeti la biroul de inchiriere. Pentru detalii cu privire la asigurare masini inchiriat, nu ezita sa intrebi agentul companiei de inchirieri. Contractele de inchirieri masini prevad taxe foarte mari in caz de probleme (chiar si pentru o zgarietura). Este mai bine atunci, ca la semnarea contractului sa optezi pentru micsorarea responsabilitatii in caz de coliziune (CDW).

 

Combustibilul

Cand predati masina, nu uitati sa lasati rezervor la nivel stabilit de combustibil gol, plin, sau la acelasi nivel la care ati inchiriat autoturismul, sanctiunile ar putea fi sarate.

 

Alte informatii

Inainte de a pleca cu masina, asigurati-va ca vi s-a adus la cunostinta despre procedurile de urmat in caz de ACCIDENT sau daca aveti nevoie de asistenta rutiera. Raportati firmei de inchirieri masini toate problemele in timpul perioadei de inchiriere, inclusiv amenzi si penalitati. Dupa ce ati predat masina, verificati extrasul cardului de credit pentru a va asigura ca nu exista taxe suplimentare de la compania de inchirieri.

Articole relationate