Ce este inchirierea pe termen lung?

Inchirierea pe termen lung (leasing operational) este o formula de abonament lunar care va permite sa utilizati o masina fara sa o cumparati si fara sa cheltuiti banii pentru intretinerea acesteia.

Inchirierea pe termen lung prevede incheierea unui contract care variaza de obicei, de la un minim de 6 luni, pana la un maxim de 5 ani, cu taxe care variaza in functie de numarul de kilometri care se asteapta sa efectueze, de tipul masinii (utilitare, sedan) si, desigur, de marca autoturismului.

Serviciile incluse in contractul de leasing operational sunt convenite inainte de semnarea acestuia: in general, singura cheltuiala care trebuie suportata in afara chiriei este cea a combustibilului.

inchirieri auto pe termen lung

Leasing operational

Una dintre alternativele la achizitonarea unui automobil nou, este contractul de leasing operational, inchiriere pe termen lung, o formula pe care companiile o folosesc de ani de zile pentru flotele lor, dar, de ceva timp a incep sa fie luata in considerare si de catre persoane fizice si profesionisti.

Datorita contributiei valoroase a cititorilor nostri, am facut o analiza a costurilor si beneficiilor pe termen lung de inchiriere, comparativ cu achizitionarea unei masini noi.

Scopul nostru este de a oferi cititorilor nostri instrumentele necesare pentru a ajunge la decizii rationale privind serviciile de inchiriere pe termen lung.

 

Ce servicii include inchirierea pe termen lung?

In general, inchiriere pe termen lung include:

  • Asigurare RCA (de obicei cu FULL CASCO);
  • Asistenta rutiera 24 / 24;
  • Gestionarea accidentului: inlocuire autoturismului in timpul perioadei de reparatii;
  • Intretinerea: de obicei la fiecare 20 000 km;
  • ITP: inspectia tehnica periodica
  • Inlocuirea anvelopelor de vara si de iarna, care urmează sa fie stabilite in prealabil, inclusiv servicii precum echilibrarea si convergenta;
  • Impozitul pe proprietate.

 

De ce este util inchiriatul pe termen lung?

Este o buna oportunitate pentru profesionistii care se pot bucura de avantajele fiscale, daca folosesc masina in principal din motive de munca.

In cazul in care achizitionti un autoturism nou, valoarea acesteia se pereciaza cu pana la 30% in momentul iesirii pe poarta dealerului auto, iar deprecierea anuala este de aproximativ 10%.

De asemenea, este o alegere buna daca avem nevoie doar de o masina pentru o perioada limitata de timp, in loc sa o cumparam, o putem inchiria pur si simplu.

 

Articole relationate